Het beste recept voor pasta met zalm en spinazie!

Geplaatst op
pasta met spinazie en zalm

Ben je nog op zoek naar een lekker zomers gerechtje? Geen nood, wij hebben een zalig lekker en zomers gerechtje voor jou klaar staan. Iedereen lust wel eens pasta in de zomer, wat dacht je van een pasta met spinazie en zalm? HEERLIJK!

Je kan hier de ingrediënten vinden en bereiding in stapjes!

Hopelijk zal het smaken, maar daar ben ik zeker van!

smakelijk!

pasta met spinazie en zalm

Wat heb je nodig?

voor vier personen:

– 350 gr tagliatelle

– 350 ml kookroom (light)

– 400 gr verse spinazie

– 400 gr zalmfilet

– 1 ui

– peper en zout

– 250 gr cherrytomaatjes

– 50 gr pijnboompitten (geroosterd)

– 2 teentjes knoflook

– 1 eetlepel olijfolie

Hoe gaan we aan de slag?

1. Kook de pasta beetgaar, de kooktijd staat meestal op de verpakking van de pasta. Snipper ondertussen de knoflook en de uien fijn en bak deze glazig in een wokpan.

2. Voeg de zalm toe aan de wokpan en bak deze rondom aan. Als de zalm wat gebakken is kan je deze in stukjes doen met een spatel.

3. Voeg de spinazie toe aan de wokpan en wacht tot deze wat geslonken is. Schenk de kookroom hierbij en breng op smaak met peper en zout.

4. Snij de tomaatjes en voeg deze ook toe aan de wokpan.

5. Haal de pasta optijd van het vuur. Je kan proeven om te kijken of de pasta al dan niet beetgaar is. Als de pasta beetgaar is, dan giet je deze uit in een vergiet. Als de pasta zo goed als droog is kan je deze toevoegen aan de wokpan.

6. Haal de wokpan van het vuur en bestrooi met gebakken pijnboompitten.

7. Je kan de borden nu opdienen. Smakelijk!

Tip: je kan eventueel nog wat kaas toevoegen aan dit gerecht.

Ben je ook zo zot van deze pasta met spinazie en zalm? Deel dit recept vlug met je vrienden of familie en laat hun ook genieten van dit heerlijke recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *