Houten barkrukken

Er bestaat een grote verscheidenheid houten barkrukken. Het ontwerp van deze houten barkrukken is eigenlijk al heel oud, in principe al zo oud sinds er ‘moderne’ kroegen bestaan. Denk dan hierbij terug tot wel 100 jaar geleden. Toch barkrukken die geproduceerd worden niet al te veel mogen kosten maar er wel stijlvol uit moesten zien. Hierdoor is een stijl ontstaan die kenmerkend is voor de barkrukken zoals we die nog steeds kennen. Maar dat het een oud ontwerp is betekent niet dat deze slecht is, integendeel juist. Door de jaren heen is het ontwerp en daarmee ook het zitcomfort verhoogd.

Hoe zien ze eruit

Deze barkrukken zien eruit zoals ze vroeger ook al deden, echter is er in de afwerking meer tijd en geld gestoken. Dit is eigenlijk maar om 1 belangrijke reden gedaan: door de betere afwerking en bewerking gaan de barkrukken veel langer mee. Denk bijvoorbeeld aan de lak of beits die gebruikt is om de kruk mee af te werken. Deze zijn tegenwoordig veel slijtvaster dan de middeltjes die pakweg 100 jaar geleden werden gebruikt. Wellicht betaalt u dan iets meer bij de initiële aanschafwaarde, maar ze gaan veel langer mee waardoor u niet zo snel nieuwe barkrukken hoeft aan te schaffen.

Veel meer mogelijkheden in verschillende stijlen

Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden als het aankomt op het aanschaffen van een barkruk. Niet alleen houten barkrukken zien we tegenwoordig in hotels, cafés en restaurants. Er zijn namelijk ook luxere varianten te krijgen op de traditionele varianten. Wat dacht u bijvoorbeeld van houten barkrukken met een leren zitting en rugleuning. Dit maakt een barkruk een luxe items. Niet alleen voor het oog zijn deze barmeubels erg prettig om naar te kijken en geven ze een toegevoegde waarde, maar de klant zal ook veel langer comfortabel kunnen blijven zitten op uw kruk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *