Kartonnen taartdozen? Houd het veilig en verantwoord

Geplaatst op
taartdozen groothandel

Stel je voor dat je een bakkerij hebt waarbij vooral taarten tot je specialiteiten behoren. Dan is elke taart op zichzelf een belangrijk product voor je. Hier dient dan ook zorgvuldig mee omgegaan te worden. Een goede, degelijke verpakking is daarvoor echt een must. Ten eerste zorgt zo’n verpakking ervoor dat je taart zo lang mogelijk vers blijft. Daarnaast biedt de verpakking als het goed is op z’n minst redelijke bescherming tijdens het vervoer, bijvoorbeeld door de consument vanuit de winkel naar zijn of haar woning. Maar een echt goede verpakking, die je bijvoorbeeld inkoopt bij een taartdozen groothandel, voldoet aan wel meer vereisten. Hieronder lees je hoe veiligheid en duurzaamheid bereikt worden.

Diverse formaten

FSC

Het FSC-keurmerk is een keurmerk dat je tegenwoordig ontzettend vaak tegenkomt. En dat is maar goed ook! Dit keurmerk kunnen fabrikanten van papieren en kartonnen producten verdienen en wel wanneer ze er volbewust voor kiezen om alleen voor verantwoorde producten te gaan. Dit houdt in dat hun karton en papier louter afkomstig zijn van bomen uit bossen die verantwoord beheerd worden. Deze bossen worden vakkundig geplant en beheerd. Slechts mondjesmaat wordt er gekapt. Het beheer van deze bossen draagt dus niet bij aan de illegale en grootschalige ontbossing waar elders sprake van is, en wat op den duur zelfs ontwrichtend kan zijn voor het leven op Aarde.

Duurzaam

BRC

Als kartonnen producten en verpakkingen worden ingezet om voedsel mee te verpakken en vervoeren, dan is er soms iets extra nodig. Het zou je als consument bijvoorbeeld geen fijn gevoel geven als je weet dat je kartonnen taartdoos mogelijk schadelijk, chemische stofjes bevat. Welnu, als je een taartdoos in handen hebt van karton met het BRC-keurmerk, dan kun je er vanuit gaan dat dit karton volledig ‘schoon’ is.