Nooit meer aangebrand vlees van de bbq? Ga voor een kamado!

Geplaatst op
Big Green Egg Small

Producten van een barbecue kunnen simpelweg heerlijk zijn; een sensatie voor zowel de fijnproever als voor de gelegenheidseter. Maar iedereen weet ook dat vlees van een barbecue lang niet altijd zo heerlijk is. Niet zelden krijg je een stuk vlees op je bord dat van de binnenkant nog rauw is, terwijl de buitenkant is zwartgeblakerd. Zonde, want dat vlees kun je zo de prullenbak in smijten. Goede kans dat dit vlees dan afkomstig was van een basale barbecue. Daarop is het simpelweg moeilijk om heel goede producten te maken. Met een Big Green Egg Small is dat anders. De Big Green Egg is een soort barbecue die tot de kamado’s behoort. 

Slow cooking

Waarom is een Big Green Egg aan te bevelen?

Kamado’s in het algemeen en die van Big Green Egg in het bijzonder staan er om bekend dat je de temperatuur ervan heel goed kunt reguleren. Als je je hier heel even in verdiept, kun je er dus gemakkelijk voor zorgen dat je producten nooit meer aanbranden. Een kamado is verder volledig af te sluiten; iets dat grote mogelijkheden biedt op het gebied van het bereiden van (vlees)producten. Opgebouwde warmte en gassen zorgen er immers voor dat die zo typische barbecuesmaak uitstekend behouden blijft. Een kamado is in feite trouwens veel meer dan een barbecue ineen. Het is bijna een soort uitgebreide oven. Zo kun je er ook mee stomen, bakken, braden, roken en ‘slow cooken’.

Heerlijke gerechten