Wat kun je maken van aardappelen

Aardappelen zijn een onderschatte groente die je in ontzettend veel gerechten kunt gebruiken. Je kunt deze groente op diverse manieren bereiden, waarbij de smaak elke keer weer anders is. De standaard gekookte aardappel naast een stuk vlees is dus niet meer modern en kan in een heel ander jasje worden gestopt. 

Aardappels uit de oven

Een heerlijke variant van aardappelen zijn die uit de oven. Je kunt ervoor kiezen om een hele aardappel in de oven te stoppen, je kunt er ook voor kiezen om voor een aardappelgratin te gaan. Zorg ervoor dat wanneer je aardappels in de oven doet, je deze goed kruid. Voor een aardappelgratin kun je er ook voor kiezen om een kaassaus over de aardappels te schenken en deze warm te laten worden in de oven.

Stamppot

Bij een stamppot zijn de aardappels de basis. Of je nu voor een zoete aardappel of een gewone aardappel gaat, je kunt deze in allerlei vormen verwerken in de stamppot. Vooral wanneer je een moestuin hebt met veel aardappelen kun je de aardappelen bewaren voor een stamppot voor het hele gezin! Door de juiste koeltechniek te gebruiken, kun je de aardappels nog voor lange tijd bewaren.

Frietjes

Dan kennen we natuurlijk ook aardappels in frietjes vorm. Maar hoe lekker is het om deze vers te maken! Koop een zak aardappels, snijd deze in reepjes en doe ze in de frituur. Een tip vanuit ons is om de schil niet te verwijderen, dit maakt namelijk het randje nog krokanter en het is duurzaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *